Algemeen

Wat zijn de kosten voor duurzaam ontharen?

De kosten voor duurzame ontharing zijn van verschillende factoren afhankelijk. Vooral de oppervlakte van het te ontharen gebied is hierbij van belang. De oppervlakte wordt vaak vastgesteld bij een intakegesprek. Zie onze prijslijst.

Kan ik ook in de zomer worden behandeld?

Bij LHE mag de huid 3 weken vóór een behandeling en 1 week ná een behandeling niet blootgesteld worden aan UV-stralen. Omdat er tussen de ontharingsbehandelingen een periode van 6 weken zit, kan de huid dus 2 weken in de zon. Desgewenst kan de behandeling tijdelijk stop gezet worden in de zomermaanden of tijdens een vakantie. Bij behandeling van het gelaat moet gedurende de hele behandelprocedure een sunblock worden gebruikt.

Waarom is LHE beter dan andere methodes?

Toen in de jaren 90 de eerste ontharingsapparaten op de markt kwamen werd er het meest gebruik gemaakt van de laser-techniek op IPL. Bij deze ontharingsmethodes wordt er alleen gebruik gemaakt van de lichtenergie die voorkomt uit de flits. De haartjes die pigment bevatten absorberen het licht waardoor er in het haarzakje een temperatuursverhoging ontstaat zodat het haarzakje verbrand.  Bij deze techniek kunnen dus alleen donkere haren worden behandeld. LHE staat voor Light Heath Energy. In de naam komt al naar voren dat deze methode gebruik maakt van zowel licht als warmte-energie om  te ontharen. Door de licht- en warmte combinatie ontstaat er een temperatuursverhoging in het haarzakje tot 74 graden, waardoor het haarzakje wordt vernietigd. Het haarzakje verlaat binnen enkele weken het lichaam en daardoor kan er geen nieuw haartje meer ontstaan. Bij deze ontharingsmethode kunnen zowel donkere als lichte haartjes behandeld worden.

Ik wil meer weten over haargroei.

Haren groeien in verschillende fases. De groeicyclus bestaat uit drie fases:

 1. groeifase (anagene fase)
 2. overgangsfase (katagene fase)
 3. rustfase (telogene fase)

Het is onmogelijk te bepalen in welke fase het haar zich bevindt. De meest effectieve behandeling vindt plaats, wanneer het haar in de actieve groeifase is. Daarom is een reeks van behandelingen nodig om iedere haarfollikel uit te schakelen in zijn actieve groeifase.

Voor wie is duurzaam ontharen niet geschikt? (contra-indicaties)

LHE mag in de volgende medische gevallen niet worden toegepast:

 • Zwangerschap en borstvoeding
 • Epilepsie
 • Pacemaker
 • Diabetes (behandeling met inspuitingen)
 • Porphyrie (erfelijke ziekte)
 • Zonneallergie en overgevoeligheid voor zonlicht
 • Kwaadaardige moedervlekken en melanomen
 • Lupus erythematosus disseminatus (auto-immuunziekte)
 • Pellagra (huidziekte die voor veroorzaakt door tekort aan vit. B3)
 • Vitiligo
 • Silicone borstimplantaten en silicone olie inspuitingen
 • Medicijnen die overgevoeligheid voor licht veroorzaken

Wat zijn de risico's van LHE?

Geen enkele methode is geheel zonder risico`s.Wat je ook verteld wordt. LHE kun je vergelijken met de zon. In het ergste geval is er net als bij te lang of onverantwoord zonnen kans op een lichte verbranding of blaartje. Dit is overigens van tijdelijke aard en komt alleen voor als het apparaat niet juist wordt ingesteld. Om dit te voorkomen worden er van te voren altijd testflitsen gedaan. Op deze manier kan er dus niets mis gaan. Wel is het erg belangrijk dat men zich aan de UV voorschriften houdt. Dus 3 weken vóór en 1 week ná de behandeling niet in de zon.

Ik wil meer weten over de reactie van de huid, blootstelling aan UV en het resultaat.

Reactie van de huid

Direct na de behandeling ziet de behandelde zone wat rood. Er bestaat in het ergste geval een kleine kans op eventuele blaarvorming. Ook kan de behandelde zone er iets lichter of donkerder uitzien als gevolg van hypo – of hyperpigmentatie. Deze bijwerkingen zijn overigens van tijdelijk aard. 

UV-licht

Het is erg belangrijk dat de huid 3 weken vóór de behandeling en 1 week ná de behandeling niet blootgesteld wordt aan zon of zonnebank. Indien je dit niet strikt neemt kunnen er pigmentstoornissen ontstaan die blijvend zijn. Bij behandeling van gebieden in het gelaat moet men tijdens de gehele behandelprocedure een sunblock smeren.

Resultaat

Het resultaat en het aantal behandelingen verschilt per persoon. Er mag een minimale vermindering van 80% verwacht worden. Indien dit niet haalbaar lijkt wordt dat tijdig aangegeven en kan besloten worden de behandeling vroegtijdig te beëindigen. Echt zichtbaar resultaat merk je na ongeveer 3 behandelingen (dus niet direct na de eerste behandeling).

Voor de behandeling

Moet ik voor de behandeling nog ergens rekening mee houden?

Voor de behandeling hoef je nergens rekening mee te houden. Je mag gewoon eten en drinken. Wel is het verstandig om voor de behandeling goed te eten. Met een lege maag kun je door de lichtflitsen en eventuele lichte pijn misselijk worden.

Hebben jullie wachttijden?

De wachttijden beperken we zoveel mogelijk.Toch is het verstandig om minimaal twee weken  van te voren een afspraak bij ons te maken. Dan kunnen we de afspraak op een voor jou gunstige datum en tijdstip inplannen.

Wat kan ik verwachten van een proefconsult?

Tijdens het intakegesprek worden al je gegevens genoteerd en eventuele contra-indicaties met je doorgenomen. Tijdens de proefbehandeling zullen een paar lichtflitsen worden gegeven in het te behandelen gebied, om de reactie van de huid te bepalen. Het consult met 3 testflitsen is gratis.

Tijdens de behandelingen

Hoe kan ik bij jullie betalen?

Na de behandeling dien je direct het totaalbedrag te voldoen. Dat kan contant of per pin. Je krijgt de factuur meteen mee.
 

Wat doe ik tijdens de behandeling?

Tijdens de behandeling maken wij het je zo gemakkelijk mogelijk. Je kan op onze beeldschermen de leukste series en films zien of vrolijke muziek luisteren.

Kan ik tijdens de behandelingsprocedure in de zon, onder de zonnebank of een zelfbruiner gebruiken?

Gedurende de behandelingen kun je beter niet zonnen, onder de zonnebank gaan of een zelfbruinende crème gebruiken. 

Doet het pijn?

Nee. LHE wordt over het algemeen niet als pijn ervaren. De meeste mensen krijgen een prikkelend of tintelend gevoel alsof de huid een fractie van een seconde heel heet wordt. Onmiddellijk na de flits voelt u niets meer behalve dat de huid wat warm is. Harsen of epileren is over het algemeen pijnlijker.

Hoe verloopt een LHE behandeling?

In de behandeling volgen we deze stappen:

 1. Voor de behandeling vindt een kort intakegesprek plaats en wordt het Informed Consent behandeld.
 2. Er worden foto`s van het te behandelen gebied gemaakt.
 3. Indien de haren te lang zijn worden deze afgeschoren op 1-2 mm.
 4. De huid wordt gereinigd.
 5. Het te behandelen gebied wordt afgetekend met een wit potlood (evt. moedervlekken of andere oneffenheden worden ook wit gemaakt).
 6. Er wordt bepaald hoe groot het opzetstuk van de flitslamp moet zijn.
 7. Er vinden 3 testflitsen plaats om de instellingen te bepalen.
 8. De echte behandeling begint en duurt naar gelang het gebied tussen de 1-30 minuten.
 9. Als het hele gebied geflitst is, wordt de huid weer gereinigd.
 10. Er wordt verkoelende aloë vera gel aangebracht.
 11. Na de behandeling wordt direct de volgende behandeling ingepland.

Na de behandeling

Mag ik na een behandeling 'gewone' ontharing toepassen?

Bij LHE is de haarfollikel nodig om deze definitief te kunnen verwijderen. Door middel van harsen, waxen en epileren verwijder je de haarfollikel en kunnen we deze dus niet definitief verwijderen (totdat de haar weer in de groeifase zit). Tijdens de behandelprocedure kun je de haren gewoon scheren als je er maar voor zorgt dat het haar voor de volgende behandeling weer 1-2 mm lang is (ongeveer 1 week niet scheren).

Stel uw vraag

Heeft u een vraag die hierboven niet beantwoord wordt? Dan kunt u hieronder uw vraag aan ons doorgeven.

Uw voordelen

 • Duurzame ontharing
 • Geschikt voor alle huidtypes (blanke tot zeer donkere huid)
 • Verwijderd ook rode, blonde en grijze haren
 • Voor zowel mannen als vrouwen
 • Veilig
 • Direct resultaat

Maandaanbieding 

 

Lees meer

Volg ons op

Nu Duurzaam Ontharen
Flevoweg 35c
2318 BX Leiden
Nu Duurzaam Ontharen
Flevoweg 35c
2318 BX Leiden

Tel. 071-7471711
info@nuduurzaamontharen.nl